Réunion

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Réunion, tempo Réunion (disambiguasi).

Réunion (Basa Prancis: La Réunion, IPA: [la ʁeynjɔ̃] ( dangukeun); baheulana Île Bourbon) nya éta hiji pulo pibogaan Perancis kalawan padumuk kira-kira 800.000 aya di Samudra Hindia, wétaneun Madagaskar, kidul-kuloneun Mauritius. Sacara administratif, Réunion mangrupakeun salasahiji departemén peuntas laut Perancis. Kawas departemén peuntas laut lianna, Réunion ogé mangrupakeun salasahiji 27 région (minangka hiji région peuntas laut) jeung hiji bagian integral ti Républik kalawan status nu sarua jeung nu aya di daratan utama Éropa.

Réunion mangrupakeun hiji région luar ti Uni Éropa sarta, salaku departemén peuntas laut ti Perancis, mangrupa bagian ti Eurozone.[1]

Pulitik[édit | sunting sumber]

Red right arrow.svg
 Artikel utama: Pulitik Réunion.

Réunion ngintunkeun 5 députi ka Majelis Nasional Perancis jeung 3 sénator ka Sénat.

Arrondissement, kanton, jeung komune[édit | sunting sumber]

Sacara administratif, Réunion dibagi kana 4 arrondissement, 24 kanton, jeung 24 komune.[2] Wewengkon ieu mangrupakeun département peuntas laut Perancis ogé mangrupakeun région Perancis.

Komunitas utama[édit | sunting sumber]

Transportasi[édit | sunting sumber]

Red right arrow.svg
 Artikel utama: Transportasi di Réunion.

Bandar Udara Roland Garros, ngurus pangapungan ka Madagaskar, Mauritius, Afrika, Australia, jeung Éropa ngalayanan wewengkon ieu. Bandar Udara Pierrefonds, hiji bandar udara nu leuwih leutik, miboga sababaraha pangapungan ka Mauritius jeung Madagaskar.

Média[édit | sunting sumber]

Koran[édit | sunting sumber]

Journal de l'île de La Réunion J.I.R. (Journal de l'Île de la Réunion).

Le Quotidien [1]

Pilem[édit | sunting sumber]

Internet Movie Database nyebutkeun 2 pilem miboga Réunion minangka lokasi panyandakan gambarna: Mississippi Mermaid (1969) jeung dokuméntér Johnny Backstage (2005).

Televisi[édit | sunting sumber]

Antenne Réunion [2]

Réunion 1ière [3]

Média online[édit | sunting sumber]

Z'infos974 [4]

Linfo [5]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Réunion is pictured on all Euro banknotes, on the back at the bottom of each note, right of the Greek ΕΥΡΩ (EURO) next to the denomination.
  2. "Insee - Code Officiel Géographique". Insee.fr. Diakses pada 6 Méi 2009. 

Bibliograpi[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Réunion ti angkasa (gambar NASA). Piton de la Fournaise, di kidul-wétan, dihalangan ku méga.
Pamaréntah
Vidéo
Informasi umum

Citakan:Réunion topics

Citakan:Regions of France Citakan:Departments of France

Citakan:History of Africa Koordinat: 21°06′52″S 55°31′57″E / 21.11444°S 55.53250°E / -21.11444; 55.53250


Countries.png