Radiohead

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Personil radiohead (ti kénca ka katuhu): Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O'Brien and Phil Selway

Radiohead nya éta grup musik rock alternatip asal Inggris kalayan personil Thom Yorke (vokal, gitar ritem, piano), Jonny Greenwood (gitar mélodi, keyboard), Ed O'Brien (gitar, vokal, perkusi), Colin Greenwood (bassis, synthesizer) jeung Phil Selway (drum, perkusi)[1]. Radiohead dibentuk di Abingdon, Oxfordshire, Inggris taun 1986[1].

Munculna Radiohead[édit | sunting sumber]

Thom yorke, anu ngamimitian naratas grup musik Radiohead. Awalna, Thom maén di grup musik TNT, terus ngajakan Cholin sangkan ngilu jeung manéhna jeung O'Brien pikeun nyieun grup musik anyar[2]. Teu lila ti harita Phil asup jadi drummer. Adina Colin, Johny Greenwood sok ngaganggu latihan terus ménta sangkan bisa ngilu dina band[2]. Awalna Johnny jadi pamaén harmonika, terus keyboardis, anu ahirna jadi gitaris[2]. Awalna ieu grup musik dingaranan On a Friday (poé jum'at) sabab sok latihan poé Jum'at. Debut pertamana dimulai di Yerikho Tavern taun 1987[2]. Teu lila ti harita On a Friday ngajieun kontrak jeung EMI terus ngaganti ngaran grup musikna jadi Radiohead[2].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Single pertamana nya éta creep anu dirilis taun 1992 nu diasupkeun dina album pablo honey sataun sanggeusna[3]. Disusul ku album The Bends taun 1995[3]. Album Ok Computer dirilis taun 1997, terus album Kid A taun 2000[3]. Sataun sanggeus album Kid A dirilis, giliran album Amnesiac anu dirilis[3]. Taun 2003, album hail to the thief dirilis. Taun 2007, album in rainbow dirilis[3]. 2011 awal, album The King of Limbs dirilis. Husus album in rainbow jeung The King of Limbs, dirilis sacara digital (download saacan dirilis dina bentuk konkrét[3].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b [Radiohead-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 25 Oktober 2011)
  2. a b c d e [Radiohead Biography] (diaksés tanggal 25 Oktober 2011)
  3. a b c d e f (en)[Radiohead's Discography] (diaksés tanggal 25 Oktober 2011)
Nulis.jpg