Rage Against the Machine

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Personil RATM di Vegoose, Oktober 2007 (ti kénca ka katuhu Tim Commerford, Zack de la Rocha, Brad Wilk, jeung Tom Morello

Rage AGainst The Machine anu biasa disingget RATM nya éta grup musik asal Los Angeles, Amerika Serikat anu dibentuk taun 1991 ku Zack de la Rocha, Tom Morello, Tim Commerford jeung Brad Wilk[1][2]. RATM ngagabungkeun aliran msik hip-hop, heavy metal, jeung punk dina musikna[1][2]. Lamun ditilik tina téma, lagu-lagu RATM loba ngabahas kritik sosial, ieu hal ogé dirojong ku gaya rapping Zack jeung cara Tom Morello dina maénkeun gitarna anu biasa maké éfék-éfék sora anu has[1]. Para personil RATM, utamana Tom kaasup aktivis dina organisasi sosial anu ngusahakeun hak-hak asasi manusa, saluyu jeung téma lagu-lagu RATM[1].

Karir[édit | sunting sumber]

Sataun sabada ieu grup dibentuk, Zack saparakanca langsung nyieun album pertamana dina taun 1992 anu dijudulan RAGE AGAINST THE MACHINE anu kawilang suksés di Pasar musik kalayan lagu andalanna Killing in the Name of anu nyababkeun meunangkeun platinum[1][2]. Album kaduana nya éta EVIL EMPIRE anu dirilis taun 1996, diteruskeun ku album THE BATTLE OF LOST ANGLES anu dirilis taun 1999[2].

Taun 2000, sabada ngarilis album RENEGADES, Rage Against the Machine dinyatakeun vakum malah mah bubar sabab Zack mutuskeun kaluar, terus tisaprak harita, personil anu nyésa ditambah Chris Cornell (ex-vokalis Soundgarden nyieun grup musik anyar anu dingaranan Audioslave[1][2]. April 2007, RATM ahirna konsér deui di Coachella Valley Music and Arts Festival sanggeus tujuh taun papisah[1]

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g [Rage Against The Machine] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)
  2. a b c d e (en)[Rage Against the Machine] (diaksés tanggal 9 Nopémber 2011)
Nulis.jpg