Raja Bahrain

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Raja Bahrain
ملك البحرين
Malik al-Baḥrayn
Monarki
Emblem of Bahrain.svg
Panji Nu Agung Raja Bahrain
Hamad-Bin-Isa-Al-Khalifa.jpg
Ngajabat:
Hamad bin Isa Al-Khalifa
saprak 6 Maret 1999 salaku Émir
saprak 14 Pébruari 2002 salaku Raja

Gelar: Nu Agung
Pawaris tahta: Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifa
Raja/Ratu Kahiji: Ahmad bin Muhammad bin Khalifa (Hakim)
Hamad bin Isa Al-Khalifah (Raja)
Ngadeg: 1783 (Hakimmiyah)
16 Agustus 1971 (Émirat)
14 Pébruari2002 (Karajaan)
Padumukan: Istana Riffa

Bahrain
Emblem of Bahrain.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Bahrain



Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Raja Bahrain (Basa Arab: ملك البحرين‎)‎ nyaéta raja jeung pupuhu nagara Bahrain. Antawis 1783 jeung 1971, Raja Bahrain mibanda gelar Hakim, sarta ti 1971 nepi ka 2002, mibanda gelar Émir. Dina 14 Pqzbruari 2002, Amir Bahrain basa keur éta, Ahmad bin Muhammad bin Khalifa, nyatakeun Bahrain jadi hiji karajaan sarta nyatakeun anjeunna salaku raja nu kahiji.

Daptar[édit | sunting sumber]

Hakim Bahrain (1783–1971)[édit | sunting sumber]

Nami Jabatan Pedaran
Ti Nepi ka
Ahmad bin Muhammad bin Khalifa 1783 1796
Abdullah bin Ahmad Al-Khalifa 1796 1843 Babarengan jeung 3 urang lianna
Sulman bin Ahmad Al-Khalifa 1796 1825 Bareng jeung Abdullah bin Ahmad Al-Khalifa
Khalifah bin Sulman Al-Khalifa 1825 1834 Bareng jeung Abdullah bin Ahmad Al-Khalifa
Muhammad bin Khalifah Al-Khalifa 1834 1842 Bareng jeung Abdullah bin Ahmad Al-Khalifa
Muhammad bin Khalifah Al-Khalifa 1843 1868 Jabatan kadua
Ali bin Khalifah Al-Khalifa 1868 1869
Mohammed bin Khalifah Al-Khalifa 1869 1869 Jabatan katilu
Mohammed bin Abdullah Al-Khalifa Séptémber 1869 1 Désémber 1869
Isa bin Ali Al-Khalifa Désémber 1869 9 Désémber 1932
Hamad bin Isa Al-Khalifa (1872–1942) 10 Désémber 1932 20 Pébruari 1942
Salman bin Hamad Al-Khalifa (1894–1961) 20 Pébruari 1942 2 Nopémber 1961
Isa bin Salman Al-Khalifa 2 Nopémber 1961 16 Agustus 1971 Nyatakeun manéh Émir

Émir Bahrain (1971–2002)[édit | sunting sumber]

Nami Poto Jabatan Pedaran
Ti Nepi ka
Isa bin Salman Al-Khalifa Essa bin Salman Al-Khalifa 1998.jpg 16 Agustus 1971 6 Maret 1999 Saméméhna ngajabat salaku Syéikh
Hamad bin Isa Al-Khalifa Hamad-Bin-Isa-Al-Khalifa.jpg 6 Maret 1999 14 Pébruari 2002 Nyatakeun manéh Raja

Raja Bahrain (2002–Kiwari)[édit | sunting sumber]

Nami Poto Jabatan Pedaran
Ti Nepi ka
Hamad bin Isa Al-Khalifa Hamad-Bin-Isa-Al-Khalifa.jpg 14 Pébruari 2002 Keur ngajabat Saméméhna ngajabat salaku Émir

Tingali ogé[édit | sunting sumber]