Raja Saudi Arabia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Raja Saudi Arabia
ملك المملكة العربية السعودية
Monarki
Coat of arms of Saudi Arabia.svg
Lambang Saudi Arabia
Abdullah of Saudi Arabia.jpg
Ngajabat:
Abdullah
saprak 1 Agustus 2005

Gelar: Sang Panjaga Dua Masjid Suci
Pawaris tahta: Salman
Raja/Ratu Kahiji: Ibn Saud
Ngadeg: 22 Séptémber 1932
Padumukan: Istana Raja, Riyadh[1]

Saudi Arabia
Coat of arms of Saudi Arabia.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Saudi Arabia



Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Raja Saudi Arabia nyaéta pupuhu nagara jeung pamingpin absolut Saudi Arabia. Anjeunna mibanda tugas salaku pupuhu Monarki Saudi—Wangsa Saud. Sang Raja disebat Panjaga Dua Masjid Suci (خادم الحرمين الشريفين). Gelar éta, nu nandakeun yurisdiksi Saudi Arabia kana Masjidil Haram di Mekkah jeung Masjid Nabawi di Madinah. Gelar éta ogé ngagantikeun gelar nu saméméhna (Nu Mulia (صاحب الجلالة) dina 1986.

Kadudukan sah[édit | sunting sumber]

Saudi Arabia ngagunakeun Hukum Islam sarta dinyatakeun salaku Nagara Islam, tapi raloba umat Islam nu ninggal kakawassan katurunan (héréditér) mangrupa sistem pamaréntahan nu teu saluyu jeung Islam.[2]

Peran lian[édit | sunting sumber]

Raja Saudi Arabia ogv dianggap salaku Pamingpin Wangsa Saud jeung Perdana Mentri. Putra Makuta minangka "Députi Perdana Mentri."

Raja Saudi Arabia (1932–Ayeuna)[édit | sunting sumber]

Nami
Jumeneng
Awal jabatan
Ahir jabatan
Catetan
Kulawargi
Gambar
Ibn Saud
15 Januari 18769 Nopémber 1953 (yuswa 77) 22 Séptémber 1932 9 Nopémber 1953 Saud Abdul Aziz bin Saud ti Saudi Arabia
Saud
12 Januari 190223 Pébruari 1969 (yuswa 67) 9 Nopémber 1953 2 Nopémber 1964
(dilabuhkeun)
Putra Ibnu Saud Saud Saud of Saudi Arabia
Faisal
1906 – 25 Maret 1975
(yuswa 69)
2 Nopémber 1964 25 Maret 1975
(ditelasan)
Putra Ibnu Saud Saud Faisal ti Saudi Arabia
Khalid
13 Pébruari 191313 Juni 1982 (yuswa 69) 25 Maret 1975 13 Juni 1982 Putra Ibnu Saud Saud Khalid ti Saudi Arabia
Fahd
16 Maret 19201 Agustus 2005 (yuswa 85) 13 Juni 1982 1 Agustus 2005 Putra Ibnu Saud Saud Fahd of Saudi Arabia
Abdullah
1 Agustus 1924 (1924-08-01) (yuswa 89) 1 Agustus 2005 Keur ngajabat Putra Ibnu Saud Saud Abdullah ti Saudi Arabia

Panji Karajaan[édit | sunting sumber]

Searchtool.svg
 Tingali ogé: Bandéra Saudi Arabia.

Panji Karajaan kasusun ti hiji bandéra héjo, kalawan kalimah Basa Arab sarta hiji pedang nu warnana bodas. Kalawan lammbang nasional diwarnaan emas di bagian handap katuhu.

Panji Raja

Kalimahna nyaéta syahadat, dina panulisan Thuluth.

  • لا إله إلا الله محمد رسول الله
  • lā ’ilāha ’illa-llāh muḥammadun rasūlu-llāh
  • "Teu aya deui Pangéran anging Gusti Allah sareng Nabi Muhammad éta utusan Allah"

Rujukan[édit | sunting sumber]

Citakan:SaudiKings