Rancah, Ciamis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kacamatan Rancah

Peta lokasi Kacamatan Rancah
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Ciamis
Camat
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa


Rancah nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia, kira-kira 38 kilometer ti pusat kota kabupaten Ciamis. Daerah Rancah kakoncara hiji daerah anu ngahasilkeun mangpirang hasil pertaniana utamana kalapa. Masyarakat Rancah kakoncara religius jeung malotekar. Asal ngaran Rancah dicokot tina kecap ranca, nu hartina "situ leutik".

Wates Wilayah[édit | sunting sumber]

Geografis[édit | sunting sumber]

Administratif[édit | sunting sumber]

Transportasi[édit | sunting sumber]

transportasi ka/ ti rancah kawilang gampilna aya sababaraha akses jalan nu utama ti jalan propinsi ciamis-banjar tiasa belok di Cisaga atanapi jalan propinsi ciamis-cirebon tiasa belok di hayawang kec. kawali via rajadesa.., sareng aya keneh akses jalan nu laina. Angkutan tiasa nganggo mobil elep (istilah urang sunda), rancah-banjar,rancah-ciamis atanapi rancah-bandung/ jakarta. masalah transportasi mah kawilang gampil tur seueur.

 t·s·é 

Kabupatén Ciamis, Jawa Barat

Lambang kabupaten ciamis.gif

Kacamatan: Banjarsari | Baregbeg | Ciamis | Cidolog | Cihaurbeuti | Cijeungjing | Cikonéng | Cimaragas | Cipaku | Cisaga | Jatinagara | Kawali | Lakbok | Lumbung | Pamarican | Panjalu | Panumbangan | Panawangan | Purwadadi | Rajadésa | Rancah | Sadananya | Sindangkasih | Sukadana | Sukamantri | Tambaksari




Nuvola filesystems folder home.png