Rasio bencana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Rasio bencana dina analisa survival nyaeta kasimpulan tina beda antara dua kurva survival, ngagambarkeun nguranganna resiko kematian dina babandingan kontrol pencegahan, salila waktu nu diperhatikeun. Ieu ngarupakeun bentuk resiko relatip. Model proporsi regresi bencana (oge disebut model regeresi Cox) nganggep yen resiko relatip kematian antara pencegahan jeung kontrol ngarupakeun hal nu angger dina interval waktu. Model ieu dipake salaku algoritma komputer keur nyimpulkeun risiko kematian relatip kana interval waktu dina hiji gambar.

O(treatment) /E(treatment)  \over O(controls) /E(controls)

numana O nyaeta jumlah observasi kematian dina grup husus, sarta E jumlah ekspektasi kematian, dumasar kana ieu kaayaan, tapi teu nyokot itungan tina unggal ekspektasi pencegahan.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]