Reliabilitas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Dina rékayasa sacara umum, reliabilitas nyaeta kamampuh hiji komponen atawa sistim dina eta komponen keur ditembongkeun salaku hasil disain. Tempo teori reliabilitas sarta disain sistim nu reliable. Program komputer dijieun keur ngitung sistim reliabiti nu kompleks migunakeun teknik pemodelan reliabiliti.

Dina widang telekomunikasi, watesan reliabilitas nyaeta:

  1. The ability of an item to perform a required function under stated conditions for a specified period of time.
  2. The probability that a functional unit will perform its required function for a specified interval under stated conditions.
  3. The continuous availability of communication services to the general public, and emergency response activities in particular, during normal operating conditions and under emergency circumstances with minimal disruption.

Source: from Federal Standard 1037C in support of MIL-STD-188

See also: ilities


In psychometrics, reliability is the precision (i.e., freedom from error) of the scores of a measure, see Reliability (psychometric).


In testing, reliability is the extent to which the measurements resulting from a test are the result of characteristics of those being measured. See Reliability for a fuller description.