Rentang (statistik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik deskriptif, rentang nyaeta panjang interval pangleutikna nu ngawengku sakabeh data. Rentang diitung ku cara ngurangan observasi panggedena ku nu pangleutikna.

Rentang ngarupakeun ukuran nu sarua salaku data. Rentang nu ngan gumantung kana dua observasi, ngarupakeun ukuran dispersi nu goreng, iwal ti lamun ukuran sampelna gede..

Tempo ogé: