Rentang tolérans

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Ogé katelah wates toléran (Ing. tolerance limits).

Pamakéan rentang toléran[édit | sunting sumber]

Rentang toléran patali jeung rékayasa wates toléran. Sacara husus, rékayasa wates toléran nangtukeun niléy maksimum jeung minimum pikeun hiji produk sangkan bisa lumaku. Rékayasa wates toléran bisa ditangtukeun maké Geometric Dimensioning and Tolerancing. Rentang tolérans ngarupakeun dasar keur chart kontrol dina sababaraha rupa. Statistik interval tolérans (atawa watés) dihasilekun tina mroses data. Lobana ieu interval gumantung kana prosesna. Rentang toléran dihartikeun salaku kamampuan proses keur nangtukeun nilai minimum jeung maksimum. Nilai wates dina ieu wewengkon mibanda bagean nu sarimbag jeung sakabeh populasi sarta mibanda probabiliti atawa kapercayaan husus.

Rujukan kaluar[édit | sunting sumber]

Tempo The NIST/SEMATECH e-Handbook of Statistical Methods, 2004 July 17.

Dina bagian Section 7.2.6.3 - Tolerance intervals for a normal distribution

Tempo "Quality Control Handbook", Juran.