Riau

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Riau
Riau COA.svg

Lambang Riau
IndonesiaRiau.png

Peta lokasi Riau
Koordinat 1°15´ LS - 4°45´ LU dan 100°03´- 109°19´ BT.
Dasar hukum
Tanggal penting 9 Agustus 1957 (hari jadi)
Ibu kota Pekanbaru
Gubernur H.M. Rusli Zainal, SE
Lega 111.228,65 km2
Pangeusi 5.308.702 jiwa (2003)
Kapadetan
Kabupatén 9
Kota 2
Kacamatan
Kalurahan/Désa
Suku Suku Melayu, Suku Minangkabau, Suku Bugis, Suku Makassar, Suku Jawa, Suku Banjar, Suku Batak, Suku Mandailing, Suku Sakai, Suku Talang Mamak, Suku Suku Laut, Suku Kualam Bonai, Suku Akit
Ageman Islam (88%), Protestan (1%), Katolik (5%), Buddha (6%), Hindu (0,2%)
Basa Basa Malayu, Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Lancang Kuning, Soleram, Langgam Melayu

Ramatloka resmi: http://www.riau.go.id

(?)

Riau nyaéta hiji propinsi di Indonésia. Propinsi ieu aya di Pulo Sumatra. Ibukotana Pekanbaru. Propinsi Riau di kaléreunnana wawatesan jeung Selat Singapura sarta Selat Malaka; di béh kidul jeung Propinsi Jambi sarta Selat Berhala; di béh wétan jeung Laut Cina Selatan (Propinsi Kapuloan Riau), sarta béh kulonna wawatesan jeung Propinsi Sumatra Kulon sarta Propinsi Sumatera Kalér. Basa nasional Indonésia, basa Indonésia, asalna ti daérah ieu.

Démografi[édit | sunting sumber]

Pangatikan[édit | sunting sumber]

Riau miboga sababaraha paguron luhur, diantarana Universitas Riau [1], Universitas Islam Riau, Universitas Islam Negri SUSKA (Sultan Syarif Kasim), jeung Universitas Lancang Kuning. Lian ti éta, aya ogé Politéknik Caltex Riau [2], jeung Lembaga Pendidikan dan Pelatihan.

Permasalahan Sosial[édit | sunting sumber]

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupaten dan Kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Bengkalis
  2. Kabupatén Indragiri Hilir
  3. Kabupatén Indragiri Hulu
  4. Kabupatén Kampar
  5. Kabupatén Kuantan Singingi
  6. Kabupatén Pelalawan
  7. Kabupatén Rokan Hulu
  8. Kabupatén Rokan Hilir
  9. Kabupatén Siak
  10. Kota Dumai
  11. Kota Pekanbaru


Paékonomian[édit | sunting sumber]

Tanaga Kerja[édit | sunting sumber]

Pertanian & Pakebonan[édit | sunting sumber]

Pakebonan nu tuwuh nyaéta pakebonan karét jeung kalapa sawit, boh nu diropéa ku nagara atawa rayat. Lian ti éta aya ogé pakebonan jeruk jeung kalapa.

Tarian[édit | sunting sumber]

Tarian Gamelan, Serampang Dua Belas, Jogéd Lambak

Sastra[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Flag of Indonesia.svg