Riboflavin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Riboflavin atawa vitamin B2 mangrupakeun vitamin B-kompléks nu leyur-cai. Dina jero awak, riboflavin utamana aya salaku bagian integral koénzim, flavin adénin dinukléotida (FAD) jeung flavin mononukléotida (FMN). Koénzim nu diturunkeun ti riboflavin biasa disebut flavin, sedengkeun énzim nu maké koénzim flavin disebut flavoprotéin.

Guna[édit | sunting sumber]

Réaksi réduksi-oksidasi (rédoks)[édit | sunting sumber]

Organisme hirup ngahasilkeun énérgi téh lolobana tina réaksi rédoks, nyaéta prosés anu ngawengku transfer éléktron. Koénzim flavin aub dina réaksi rédoks sababaraha jalur métabolik. Flavin penting pisan dina métabolisme karbohidrat, lemak, jeung protéin. FAD mangrupakeun bagian tina ranté transpor éléktron (réspirasi), puseurna produksi énérgi. Patali jeung sitokrom P-450, flavin ogé aub dina métabolisme obat jeung toksin.

Sumber rujukan[édit | sunting sumber]

  • Riboflavin, ditulis ku Jane Higdon ti Institut Linus Pauling, Universitas Nagara Bagian Orégon (salinan ping 23 Méi 2006).


Nulis.jpg