Rio de Janeiro

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Rio de Janeiro
Lokasi Rio de Janeiro
Lokasi Rio de Janeiro
Koordinat: 22°54′30″S, 43°11′47″W
Nagara Brasil
Wewengkon Wétan kidul
Nagara bagian Rio de Janeiro
Pamaréntahan
 - Walikota Cesar Maia (PFL)
Area  
 - Kota 1.260 km²  (486,5 sq mi)
Populasi (2006)1
 - Kota 6.136.652
 - Kapadetan 4.781/km² (12.382,7/sq mi)
 - Metro 12.620.000
Zona wanci UTC-3 (UTC-3)
 - (DST) Usum Panas UTC-2 (UTC-2)
Perkiraan IBGE 2006 resmi
Loka: www.rio.rj.gov.br
Pemandangan kota Rio de Janeiro

Rio de Janeiro (hartina "Walungan Januari" dina basa Portugis) nyaeta ibu kota Nagara Bagian Rio de Janeiro di Brasil bagian tenggara.

Kota ieu legana 1.256 km² tur pangeusina kira-kira 6.150.000 yuta jiwa (2004). Kurang leuwih 10 yuta urang cicing di wilayah metropolitan Rio de Janeiro Raya, nu kiwari mangrupakeun kota panggedéna kaopat di dunya.

Olahraga[édit | sunting sumber]

Rio de Janeiro nyaéta tuan rumah Pan American Games 2007 (Pan American Games ka-15) nu diayakeun ti 13-29 Juli 2007.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Rio de Janeiro di Wikivoyage


Nulis.jpg



http://su.wikipedia.org/w/index.php?title=Rio_de_Janeiro&action=edit Édit