Robert Kubica

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Robert Kubica di Warsawa, Polandia taun 2006.

Robert Kubica (pangecapan Ku-bit-sa dina IPA) (babar 7 Desember 1984 di Krakow, Polandia) nyaeta saurang tukang balap Formula 1 anu asalna ti Polandia. Dirina mangrupakeun tukang balap Polandia munggaran tur hiji-hijina di Formula 1 nepi ka ayeuna.

Profil[édit | sunting sumber]

Dirina ngamimitian debut Formula 1 di balapan GP Hungaria 2006 ngagentos tukang balap senior Jacques Villeneuve di tim BMW-Sauber. Lajeng ti dinya, Kubica meunang posisi podium di GP Italia, dimana dirina finish ka-3 di tukangeun si legenda hirup Michael Schumacher sareng Kimi Raikkonen.

Dina taun 2007, Kubica dipercanten ku tim BMW janten tukang balap utama tim sareng Nick Heidfeld. Salami musim 2007 lumangsung, Kubica konsisten finish jeung ngahasilkeun poin jang tim.

Dina taun 2008 ieu, Kubica nyatet sajarah, janten tukang balap Polandia munggaran anu kenging pole position di balapan GP Bahrain. Salian ti dinya, Kubica oge finish runner-up di GP Malaysia.

Data diri[édit | sunting sumber]

  • Nami: Robert Kubica
  • Tempat, Tanggal Babar: Krakow, Polandia, 7 Desember 1984
  • Status: Bujangan
  • Luhur: 184 cm
  • Beurat: 73 kg
  • Mimiti Balapan: Hungaria 2006 (sareng BMW-Sauber)

Statistik[édit | sunting sumber]

  • 2005, Renault F1 – pembalap panguji
  • 2006, BMW-Sauber – Pembalap, finish ka tilu di GP Italia 2006
  • 2007, BMW-Sauber
  • 2008, BMW-Sauber, posisi ka-3.
  • 2009, BMW-Sauber
  • 2010, Renault.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg