Robin van Persie

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Robin van Persie
RVP Holland training.jpg
Informasi pribados
Nami lengkep Robin van Persie[1]
Lahir 6 Agustus 1983 (1983-08-06) (yuswa 31)
Tempat lahir Rotterdam, Walanda
Luhur 1.83 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi Panarajang,
Gelandang jangjang
Informasi klub
Klub ayeuna Manchester United
Nomor 20
Karir junior
1998–1999 Excelsior
1999–2001 Feyenoord
Karir sénior*
Taun Tim Midang (Gol)
2001–2004 Feyenoord 61 (15)
2004–2012 Arsenal 194 (96)
2012- Manchester United 19 (16)
Tim nasional
2000 Walanda U-17 6 (0)
2001 Walanda U-19 6 (0)
2002–2005 Walanda U-21 12 (1)
2005– Walanda 71 (31)
* Midang jeung gol di klub sénior ngan diétang ti liga doméstik jeung akurat per 17:51, 26 Désémber 2012 (UTC).

‡ Midang jeung gol di tim nasional akurat per 21:51, 16 Oktober 2012 (UTC)

Robin van Persie (van Persie atawa RvP; gumelar di Rotterdam, Walanda, 6 Agustus 1983; yuswa 31 taun) nya éta salah sahiji pamaén Sepak Bola profésional ti Walanda.[3] Van Persie nya éta anak tina dua urang seniman, anjeunna tileuleutik di arahkeun pikeun pikeun neruskeun kolotna, tapi anjeuna kalah leuwih resep kana sepak bola, tuluy gabung jeung tim SBV Excelsior.[3]

Anjeunna nyieun terobosan di klub kota kalahiranna Feyenoord, dimana anjeunna méakeun tilu musim ogé meunangkeun Piala UEFA 2002.[3] Pacéngkadan anjeunna jeung palatih Bert van Marwijk nu ahirna nyababkeun anjeunna pindah ka Liga Premier jeung Arsenal saharga 2,75 juta pound dina taun 2004.[3]

Salian éta Van Persie ogé jadi pamaén andalan pikeun timnas Belanda dina tuornamént Piala Éropa 2008, jeung Piala Dunia 2010, di Afrika Selatan.[4]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Hugman, Barry J. (2004). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005, Queen Anne Press.
  2. "Player Profile – Robin van Persie". Premier League. Diakses pada 10 Désémber 2011. 
  3. a b c d Profil RvP (diaksés 03-12-2011)
  4. Profil RvP 2 (Diaksés 03-12-2011)


Football pictogram.svg