Roger Moore

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Roger Moore di taun 2009.

Sir Roger George Moore (babar 14 Oktober 1927 di Stockwell, London, Inggris) mangrupakeun saorang aktor film sareng televisi asal Inggris. Anjeunna terkenal dina dua peran detektif fiksi, nyaeta Simon Templar dina serial TV The Saint, sareng sabagai pameran resmi James Bond katilu ti mimiti film Live and Let Die di taun 1973 sampai ka A View to a Kill di taun 1985.

Taun 1999 Roger Moore meunang penghargaan Commander of the Order of the British Empire (CBE) jeung di taun 2003 anjeunna meunang penghargaan Knight Commander of the Order of the British Empire. Kadua penghargaan tadi dipasihan ku Ratu Elizabeth II.

Ti mimiti taun 1991 sampai ka kiwari, Roger Moore oge aktif di dunia amal, dimana anjeunna janten duta UNICEF.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan