Rohde & Schwarz

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Rohde & Schwarz (IPA: [ʁoːdə ʊnt ʃvaʁts] dina basa Jerman; pronunsiasi anglik [ɹoʊdə ənd ʃwɔ(ɹ)ts]) nyaeta hiji kelompok pausahaan bebas nu husus bagerak dina widang elektronika. R & S mangrupakeun panyadia solusi kasohor dina widang ngetes jeung ngukur, siaran, monitoring radio, jeung radiolocation, oge komunikasi radio misi kritis. Ti saprak ngadegna leuwih ti 75 taun ka tukang, Rohde & Schwarz geus mibanda eksistensi global sarta jaringan layanan di leuwih ti 70 nagara. R & S boga kurang leuwih 7200 karyawan tur meunang revenue € 1.4 miliar dina taun buku samemehna. Puseur pausahaanana aya di Munich, Jerman.

Pausahaan ieu mimitina diadegkeun ku Dr. Hermann Schwarz jeung Dr. Lothar Rohde nu pinanggih nalika masih jadi mahasiswa salila diajar di Jena. Taun 1932 aranjeuna mimiti digawe bareng nyieun alat keur ngukur frekuensi nu presisi sarta ngadegkeun pausahaan taun 1933.

Pausahaan ieu meunang pangajen dina Technology & Engineering Emmy Award taun 2008 keur yasana dina ngamekarkeun sistim monitoring keur standar nu cocog pikeun transport stream ATSC & DVB.

Milestone tehnis[édit | sunting sumber]

1933 Instrumen ukur Eropa munggaran keur keramik frekuensi luhur

1934 Ngamekarkeun alat ukur frekuensi tepi ka 750 MHz

1934 Ngamekarkeun pangirim gelombang pondok munggaran 1-kW

1935 Produksi alat ukur frekuensi tepi ka 3,000 MHz

1937 Produksi standar frekuensi taya tandinganana sadunya

1938 Jam kristal portabel munggaran sadunya

1949 Pangirim siaran sora FM VHF Eropa munggaran

1950 Analisis raramat vektor kalayan diagraf Zg

1955 Ngaladenan kaamanan udara - ngamekarkeun panimu arah radio NAP1

1957 Ngamekarkeun panarima gelombang pondok standar EK 07 nu kasohor

1964 Sistim monitoring noise lalu lintas udara Eropa munggaran keur Bandara Frankfurt

1967 Sistim tes IC otomatis Eropa munggaran

1974 Pangetes radio mobil munggaran nu dikadalikeun ku mikroprosesor

1975 Sistim munggaran di dunya keur ngamonitor kualitas sinyal TV

1979 Panimu arah radio pangakuratna di dunya keur monitoring lalu lintas kapal laut

1980 Sistim transmisi TV dua sora/stereo Eropa munggaran

1984 Prosesor munggaran keur setup tumbu gelombang pondok otomatis

1986 Wawanoh kana sistim data radio (radio data system,RDS) di Jerman

1986 Standar anyar keur analisis spektrum make Spectrum Analyzer FSA

1990 Simulator sistim GSM minangka pangwanoh tehnis kana era digital radio mobil

1990 Sistim tes GSM kompak

1992 Sistim monitoring radio digital panggancangna

1993 Pangetes radio kompak munggaran kalayan simulasi stasion dasar

1995 Pakakas transmisi nu disadiakeun keur proyek pilot DAB panggedena sadunya

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]