Roronoa Zoro

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Roronoa Zoro mangrupakeun salah sahiji tokoh protagonis dina dunia anime manga One Piece karya Eiichiro Oda.

Awal kahirupan[édit | sunting sumber]

Zoro sawaktos masih leutik diajar di hiji dojo samurai nu dipingpin ku saurang master samurai. Di dojo na ieu, Zoro nyobat jeung salah sahiji murid awewe nu ngaranna Kuina, Kuina kanyahoan ternyata lewih kuat batan Zoro, kabuktian ku sabaraha kali pertarungan Zoro vs Kuina nu pasti dimeunangkeun wae ku Kuina. Hiji mangsa Kuina ngalaman kacilakaan, nu ngakibatkeun anjeunna maot, Zoro nu nyaho hal ieu sedih pisan trus janji ka Kuina yeun anjeunna bakal jati pendekar pedang pangkuatna sa dunya.

Kru topi jarami[édit | sunting sumber]

Zoro pertama kali papanggih jeung Monkey D. Luffy, waktos manehna keur ditalian ku Helmeppo anak ti komandan pangkalan Angkatan Laut nyaeta Kapten Morgan. Luffy nu dibantuan oge ku Coby nyalametkeun Zoro ti rencana eksekusi ku Morgan jeung Helmeppo, saatos kajadian eta Zoro satuju ngagabung janten kru Luffy janten anggota nu kahiji.

Patarungan[édit | sunting sumber]

Sampei ka episode 567, Zoro tos ngalaman sabaraha patarungan nyaeta :

Kakuatan[édit | sunting sumber]

Nilei buruan[édit | sunting sumber]

  • 60 juta Belly, saatos peristiwa Alabasta.
  • 120 juta Belly, saatos peristiwa Ennies Lobby.