Rumus prédiksi Spearman-Brown

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Rumus prédiksi Spearman-Brown (ogé dipikanyaho salaku rumus ramalan Spearman-Brown) nyaéta rumus hubungan reliabiliti psikometri kana panjangna uji:

{\rho}^*_{xx'}=\frac{N{\rho}_{xx'}}{1+(N-1){\rho}_{xx'}}

nu mana {\rho}^*_{xx'} nyaéta prédiksi reliabiliti; N nyaéta jumlah kombinasi "test" (tempo di handap); sarta {\rho}_{xx'} nyaéta reliabiliti "tes" ayeuna. Rumus prédiksi reability ngarupakeun uji anyar nu nyimpen ulangan N ayeuna (atawa sarua jeung nambahkeun bentuk N paralél tina tes ayeuna ka tes ayeuna). Maka N=2 akibatna duka kali panjang tes item nu ditambahkeun ku cara make sipat nu sarua dina tes ayeuna. Nilai N kurang ti hiji mungkin bisa dipake keur prediksi pangaruh dina tes nu pondok.

Rumus bisa oge disusun keur prediksi jumlah ulangan nu diperlukeun keur nangtukeun tingkat realibiliti:

N=\frac{{\rho}_{xx'}(1-{\rho}^*_{xx'})}
{{\rho}^*_{xx'}(1-{\rho}_{xx'})}

Rumus ieu ilahar dipake ku ahli psikometri keur prediksi reabiliti sanggeus ngarubah panjang tes. Hubungan ieu salah sahiji hal nu penting keur ngarubah-sabagian sarta metoda nu pakait jeung estimasi reabiliti.

Rumus ieu oge mantuan ngarti kana hubungan nu teu linier antara tes reabiliti jeung panjang tes.

Lamun panjang/pondok tes teu paralel kana tes ayeuna, maka hasil prediksi moal akurat. Contona, lamun luhurna tes reliabiliti dipanjangan ku cara nambahan item nu goreng mangka reliabiliti bisa leuwih handap tinimbang nu diprediksi tina rumus ieu.

Tiori respon item merlukeun informasi item keur ngahasilkeun prediksi nu leuwih hade dina ngaramal parobahan kualitas ukuran ku cara nambahan atawa ngurangan individu item..