Rungkun aksara Brahmi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Example.of.complex.text.rendering.svg Artikel ieu ngandung téks Indik.
Tanpa pangrojong rendering, anjeun meureun ningali tanda tanya, kotak atawa lambang-lambang tibatan karakter Indik; atawa posisi vokal nu teu tangtu jeung tanpa konjungsi.

Citakan:Calligraphy Rungkun aksara Brahmi nyaéta hiji rungkun aksara abugida. Aksara-aksara Brahmi umumna dipaké di Asia Kidul, Apganistan), Asia Tenggara, sarta sabagian Asia Tengah jeung Wétan. Rungkun aksara Brahmi mangrupa katurunan ti Aksara Brāhmī ti wewengkon India jaman baheula. Aksara-aksarana dipaké dina sababaraha basa ti rupa-rupa rungkun basa: Indo-Éropa, Dravidia, Tibéto-Burma, Mongolia (aksara Soyombo), Austroasia, Austronésia, Tai. Rungkun aksara Brahmi ogé mangrupa sumber pikeun susuan kamus kana dina basa Jepang.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Writing systems Citakan:Kawi family Citakan:List of writing systems