Ruth Sahanaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ruth Sahanaya

Ruth Sahanaya dibabarkeun di Bandung, 1 September 1966[1]. Manéhna sok disebut Uthe,anu ngamimitian karirna dina musik ti mimiti taun 1987, basa album munggaranana dirilis[1]. Pamajikan aktor film Jeffrey Waworuntu éta dina karirna geus ngarilis welasan album nu matak najadikeun manéhna disebut diva pop Indonesia[1]. Album Uthe diantarana nya éta Seputih Kasih 1987, Tak Kuduga 1989, Kaulah Segalanya 1992, Yang Terbaik 1994, ...Uthe! 1996, Berserah Kepada Yesus 1997, Kasih 1999 jeung Greatest Hits 2002[1]. Salaku Diva Pop, Uthe geus sababaraha kali nyieun konsér anu monuméntal[1]. Pintonanana anu bareng jeung Titi DJ ogé Krisdayanti anu formasina 3 Diva jadi salasahiji konsér gedé, malah Uthe ogé duét jeung musisi internasional Keith Martin[1].

Pintonanana leuwih lengkep nalika minton bareng jeung Boyz II Men, Backstreet Boys, Black Eyed Peas, Lauryn Hill, Eric Benet jeung Wycleaf Jean tampil dina hiji panggung di konsér anu dibéré ngaran Force of Nature di Malaysia[1]. Budak katilu ti opat sadudulur ieu, bapana Alfares Edward Sahanaya jeung indungna Matheda David urang Ambon jeung Sangir Talaud ieu tileuleutik resep nyanyi malah saering jadi juara lomba nyanyi[2]. Karier nyanyina geus dimimitian nalika taun 1983, nalika ngiluan 5 lomba nyanyi, tina 5 éta 2 jadi juara 1 jeung anu 3 na deui jadi juara II[2].Sabada lulus ti sakola sekretaris di LPK St. Angela Bandung 1986, Uthe pindah ka Jakarta pikeun leuwih ngamekarkeun karirna[2].

Penghargaan[édit | sunting sumber]

1. The Best Recording Artist "BASF AWARD" 1989[2]
2. The Best Selling Album Category Pop Kreatif Music "BASF AWARD" 1989 album TAK KUDUGA[2]
3. The Best Recording Artist "BASF AWARD" 1992[2]
4. The Best Selling Album Category Top Pop "BASF AWARD" 1992 album KAULAH SEGALANYA[2]
5. Triple Platinum Record For album "KAULAH SEGALANYA"[2]
6. The best selling album dalam Anugrah Musik Indonesia 1999 album " KASIH "[2]
7. The best Selling Indonesian Album di "ANUGRAH INDUSTRI MUZIK ", Malaysia album " KASIH " 1999[2]
8. Nominee for Best Indonesian Album "ANUGRAH INDUSTRI MUZIK " Malaysia Album " KASIH " 1999[2]
9. Double platinum Records For album " KASIH "[2]
10. Nominee MTV Music Award for Best Female Vocal 1997[2]
11. Monthly Winner Video Music Indonesia " Bawa Daku Pergi"[2]
12. Monthly Winner Video Music Award " Ingin Kumiliki"[2]
13. Nominee For Best Indonesian Album " ANUGRAH INDUSTRI MUZIK" Malaysia, album "BICARA CINTA" 2004[2]



Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g Ruth Sahanaya(diakses 4 Desember 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p Profil Ruth Sahanaya(diakses 4 Desember 2011)
Nulis.jpg