Ryutaro Hashimoto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ryutaro Hashimoto
Perdana Mentri Jepang ka-82 jeung 83
Masa jabatan
11 Januari 1996 – 30 Juli 1998
Raja/Ratu Akihito
Saméméhna Tomiichi Murayama
Sangguesna Keizo Obuchi
Katerangan lian
Gumelar 29 Juli 1937
Soja, Okayama Prefecture Jepang
Pupus 1 Juli 2006 (yuswa 68)
Tokyo, Jepang
Kabangsaan Japanese
Partéy pulitik Liberal Democratic Party
Ageman Buda jeung Sinto

Ryutaro Hashimoto (橋本龍太郎 Hashimoto Ryūtarō, 29 Juli 1937 - 1 Juli 2006) nyaéta salah saurang pulitikus Jepang nu jadi Perdana Mentri Jepang ka-82 jeung 83 ti 11 Januari 1996 nepi ka 30 Juli 1998. Anjeunna salah saurang pamingpin LDP salila taun 1990-an tur nyesakeun kakuatan dina panggung politik Jepang nepi ka aya skandal pulitik nu maksa mundur tina posisina dina taun 2004. Nu ngisinkeun, anjeunna dipilih sangkan teu miluan pamilihan umum taun 2005, tur efektif eureun ti dunya pulitik. Anjeunna pupus kaping 11 Juli 2006 di rumah sakit Tokyo.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Saméméhna
Tomiichi Murayama
Perdana Mentri Jepang
1996-1998
Sanggeusna
Keizo Obuchi


Nulis.jpg