Sésar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Sésar atawa fault nyaéta rengat dina babatuan nu nuduhkeun ayana gerak rélatif.

Sésar mayor nu kajadian dina intip bumi mangrupakeun hasil tina shear motion tur zona sésar aktif mangrupakeun zona nu pikahariwangeun ku kamungkinan ayana lini.

Lini disababkeun ku énérgi salila kajadian ngagésér nu gancang dina sapanjang widang sésar. Lamun sésar kajadian di sagara mangka boga potensi ayana sunami.

Aya sababaraha tipe sesar, diantarana :

  • Sesar normal
  • Sesar naek (thrust fault)
  • Sesar geser (strike-slip or transform, atawa wrench fault)


Erdkruste-i.jpg