S/PDIF

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Konektor TOSLINK (JIS F05)
75 ohm kabel koaksial make adaptor BNC-ka-RCA.

S/PDIF (SPDIF,S/P-DIF, Sonny Philips Digital Interface), mangrupakeun singketan tina Sony/Philips Digital Interface Format, katelah oge minangka IEC958 (taun 1998 ngaranna IEC60958 alias IEC 958 tipe II, bagean tina IEC-60958). S/PDIF mangrupakeun kumpulan spesifikasi hardware jeung protokol lével handap pikeun mawa sinyal audio digital stereo PCM antara parangkat jeung komponén.

S/PDIF mangrupakeun vérsi konsumer tina standar AES/EBU; nu diantara ngandung perbédaan leutik dina protokolna sarta mibutuh hardware nu leuwih murah.

Beda utama antara AES / EBU jeung S/PDIF
  AES/EBU S/PDIF
Kabel 110 ohm di-shield TP atawa 75 ohm koaksial 75 ohm koaksial atawa fiber
Konektor 3-pin XLR, 25-Pin D-subminiature, BNC RCA, BNC, atawa Toslink
Level sinyal 3 tepi ka 10 V 0.5 tepi ka 1 V
Modulasi Biphase Mark Code Biphase Mark Code
Informasi subkode Teks ID ASCII Info proteksi ngopi SCMS
Resolusi maksimum 24 bit 20 bit (24 bit opsional)

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Référénsi[édit | sunting sumber]

  • (en) J. Watkinson, The Art of Digital Audio, Third Edition, Focal Press, 2001


Nuvola apps ksim.png