SHINee

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
SHINee waktu péntas


SHINee umumna diucapkeun "shnyy" nya éta boy band anu aliranna R&B Kontémporér koréa selatan . Di bentuk ku SM Entertainmen dina taun 2008, maranéhna nyipatakeun debut dina tanggal 25 mei 2008 di SBS popular Songs dina singgle promosi. Noonan Neoumu Yeppeo (Replay). Grup ieu miboga lima anggota nya éta Onew, Jonghyun, Key, Minho, jeung Taemin. Saprak debut, SHINee geus menangkeun sajumlahing panghargaan. Maranéhna ogé maén dina reality show lagu maranéhna, Noonan Neoumu Yeppeo (Replay). SHINee dianggap jadi icon fashion nu mimiti miboga gaya "Tren SHINee". Najan karir SHINee di dunya KPOP karék dua taun leuwih, tapi maranéhna suksés jadi salasahiji grup anu kasohor di Koréa.[1]

Karir[édit | sunting sumber]

Dina 7 Juni 2008, SHINEE berpartisipasi dina Dream Concert di Stadion Olimpiade Seoul babarengan jeung artis-artis Koréa séjénna kawas Epik High, Girls' Generation, Super Junior, TVXQ, sarta Wonder Girls. Pangajén Artis Pendatang anyar pangalusna maranéhanana bisa ti Cyworld Digital Music Award, 22 Juni 2008.

SHINEE kungsi ogé miluan dina SMTOWN Live 08 anu diayakeun 18 Agustus 2008. Maranéhanana babarengan jeung batur-batur sasama SM Entertainment kawas Boa, Cheon Sang Ji Hee the Grace, Girls' Generation, Super Junior, sarta TVXQ. Dina 23 Agustus 2008, SHINEE ngaluuhan acra penyerahan MNET's 20's Choice Awards 2008, sarta ngameunangan pangajén Béntang Anyar Terpanas. Albeum pepek kahiji ti SHINEE dijudulan THE SHINEE WORLD', sarta dirilis 28 Agustus 2008. Albeum asup langsung asup kana runtuyan ke-3 tangga albeum Koréa sarta terjual saloba 30.000 kopi. Dina 15 Nopémber 2008, SHINEE ngameunangan pangajén Artis Lalaki Pendatang Anyar Pangalusna di Festival Musik MNET KM ke-10, ngagéhan pendatang kakara séjénna kawas U-kiss, 2PM, 2AM, sarta Mighty Mouth. Shinee kungsi ogé jadi béntang dina acara reality show, SHINEE's Yunhanam anu tayang di télévisi kabel MNET. Acara ieu ngan lumangsung 12 épisodeu ti 8 Agustus 2008 nepi ka 16 Oktober 2008. Dina saban épisodeu, anggota SHINEE ditugaskeun pikeun deket jeung wanoja anu umurna aya di luhur umur maranéhanana, saméméh pamustunganana wanoja kasebut milih sorangan anggota anu bener-bener baris diajak kencan duaan.

SHINEE ogé ngarékam lagu Stand By Me anu jadi soundtrack serial drama populér Boys Before Flowers anu diadaptasi ti manga Boys Over Flowers ku Yoko Kamio.

19 Juli 2010 SHINEE ngaluarkeun albeum duanana anu dijudulan LUCIFER. Sawatara jam sanggeus dirilisna albeum ieu, LUCIFER junun jadi top chart pikeun sawatara acara musik sarta chart di dunya digital. Dina albeum kadua ieu lagu-lagu maranéhanana dipilih, sarta pamustunganana albeum ieu bisa ngawowoy pamiarsa pikeun ngarasakeun sipat anu béda sarta skill nyanyi anu leuwih dewasa ti anggota SHINEE. Onew nyieun debut di track nomer 9 anu dijudulan Your Name, sedengkeun Jonghyun menyumbangkan lirik dina salah sahiji lagu di albeum ieu. Pikeun track no 7 ditulis babarengan ku kabéh anggota SHINEE, pikeun lagu anu dijudulan Love Still Goes On ditempo minangka sekuel terusan ti lagu Love Should Go On ti debut mini albeum REPLAY.

Albeum daur deui SHINEE anu dijudulan Hello dirilis dina tanggal 1 Oktober 2010 babarengan kalayan comeback maranéhanana di KBS musik.[2]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Edisi 8."My idol".terbit taun 2011.Kaca 38
  2. (id)[1](Diakses tanggal 2 november 2011)