Saba

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Saba, tempo Saba (disambiguasi).
Saba
Bandéra Saba Lambang Saba
Motto
"Remis Velisque"
Lagu
"Saba you rise from the ocean"
Location of Saba
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
The Bottom
17°38′N 63°14′W
Basa resmi Basa Walanda, Basa Inggris[1]
Pamaréntah Tingali Pulitik Walanda
 -  Gubernur Létnan Jonathan Johnson
Monarki konstitusional Bagian ti Walanda 
Aréa
 -  Total 13 km² 
mil² 
Populasi
 -  Sénsus 2010 2.000 
Mata uang Dolar AS (USD)
Zona wanci -4 (UTC-4)
TLD Internét .an,[2] .nl
Kode telepon +599

Saba nyaéta hiji pulo Karibia jeung munisipalitas husus (resmina badan umum) nu pangleutikna ti Walanda.[3] Saba, kaasup Pulo Green, jadi munisipalitas husus dina nagara Walanda sanggeus pameupeusan Antillen Walanda dina 10 Oktober 2010.[4]

Salaku bagian ti Walanda, Basa Walanda mangrupa basa resmi. Sanajan afiliasina jeung Walanda, Basa Inggris mangrupa basa utami nu dipaké di pulo ieu jeung geus dianggo di sistim sakolana saprak abad ka-19. Basa Inggris ogé bisa dipaké dina komunikasi jeung pamaréntah[1] sanajan aya hiji dialék lokal. Ti 1 Januari 2011, Dolar AS jadi mata uang resmi,[5] ngagantian Guilder Antillen Walanda.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Basa Inggris bisa dipaké dina hubungan jeung pamaréntah
    "Invoeringswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba" (dalam bahasa Dutch). wetten.nl. Diakses pada 1 Januari 2011. 
  2. Domain pikeun Antillen Walanda masih aktip sanggeus pameupeunsannana. Kode ISO 3166-1 alpha-2, BQ, dibentuk pikeun "Bonére, Sint Eustatius, Saba". ("ISO 3166-1 decoding table". International Organization for Standardization. Diakses pada 17 Désémber 2010. ) Hiji ccTLD Internét can dibentuk ku IANA, jeung teu kanyahoan upami badé dibuka pikeun pandaptaranna.
  3. (Basa Walanda) "Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba
    (Law on the public bodies of Bonaire, Sint Eustatius and Saba)"
    . Pamaréntah Walanda. Diakses pada 14 Oktober 2010.
     
  4. "Antillen opgeheven". NOS Nieuws. 18 Nopémber 2009. Diakses pada 10 Oktober 2010. 
  5. "Plein". Pleinplus.nl. 2 Désémber 2009. Diakses pada 10 Oktober 2010. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Saba di Wikivoyage

Citakan:Island areas of the Netherlands Antilles

Koordinat: 17°38′N 63°14′W / 17.633°N 63.233°W / 17.633; -63.233


Countries.png