Sahara Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Koordinat: 25°N 13°W / 25°N 13°W / 25; -13

الصحراء الغربية (Basa Arab)
Sahara Occidental (Basa Spanyol)
Sahara Kulon
Location of Sahara Kulon
Ibu kota El Aaiún (Laâyoune)[1][2][3][4]
Kota panggedéna El Aaiún (Laâyoune)
Basa nu dipaké Berber jeung Basa Arab Hassaniya dipaké sacara lokal.

Basa Spanyol jeung Basa Perancis dipaké sacara luas.
Démonim Western Saharan
Kadaulatan dipaséakeun1
 -  Dileupaskeun ku Spanyol 14 Nopémber 1975 
Aréa
 -  Total 266.000 km² (ka-76)
103.000 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2009 513.000[5] (ka-168)
 -  Kapadetan 1,9 /km² (ka-237)
5 /mil²
Mata uang Dirham Maroko (di wewengkon nu dikawasaan ku Maroko) Dinar Aljazair jeung Peseta Sahrawi mangrupa komémoratif jeung teu kaluar-asup (di wewengkon nu dikawasaan RDAS)[6] (MAD)
Zona wanci (UTC+0)
TLD Internét Taya. .eh dipesen, teu resmi dipaké.
Kode telepon +212 (Katali jeung Maroko)
1 Kalobaannana dina administrasi Maroko salaku Propinsi Kidul. Front Polisario ngawasaan wewengkon wates di tukangeun Témbok Maroko salaku Zona Bébas, dina ngaran Républik Déokratik Arab Sahrawi.

Sahara Kulon (Basa Arab: الصحراء الغربيةAṣ-Ṣaḥrā’ al-Gharbīyah, basa Spanyol: Sahara Occidental) nyaéta hiji wewengkon nu dipaséakeun di Afrika Kalér, wawatesan jeung Maroko di kalér, Aljazair di kalér-wétan, Mauritania di wétan jeung kidul, sarta Samudra Atlantik di kulon. Legana kira-kira 266,000 square kilometres (103,000 sq mi).

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Catetan suku[édit | sunting sumber]

  1. "Regions and territories: Western Sahara", BBC, 9 November 2010. Disalin 25 November 2010.
  2. "Q&A: Western Sahara clashes", BBC, 8 November 2010. Disalin 25 November 2010.
  3. Jensen, Erik (2005). Western Sahara: Anatomy Of A Stalemate, Lynne Rienner Publishers.
  4. "Western Sahara". Encyclopædia Britannica Online. 21 Nopémber 2010. Diakses pada 25 Nopémber 2010. 
  5. Department of Economic and Social Affairs Population Division (2009). "World Population Prospects, Table A.1".
  6. Ahmed R. Benchemsi and Mehdi Sekkouri Alaoui. "Au cœur du polisario". Telquel. Diakses pada 23 Séptémber 2011.  "Tout cela se paie en dinars algériens"

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Hodges, Tony (1983). Western Sahara: The Roots of a Desert War, Lawrence Hill Books.
  • Pazzanita, Anthony G. (1994). Historical Dictionary of Western Sahara, Scarecrow Press.
  • Shelley, Toby (2004). Endgame in the Western Sahara: What Future for Africa's Last Colony?, Zed Books.
  • Jensen, Erik (2005). Western Sahara: Anatomy of a Stalemate, International Peace Studies.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Western Sahara ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Informasi umum

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Sahara Kulon di Wikivoyage

Pasarikatan Bangsa-Bangsa
Other


Citakan:Western Sahara topics


Gnome-globe.svg