Saionji Kinmochi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Saionji.
Saionji Kinmochi
Perdana Mentri Jepang
Perdana Mentri Jepang ka-12
Masa jabatan
7 Januari 1906 – 14 Juli 1908
Saméméhna Katsura Tarō
Sangguesna Katsura Tarō
Perdana Mentri Jepang ka-14
Masa jabatan
30 Agustus 1911 – 21 Désémber 1912
Saméméhna Katsura Tarō
Sangguesna Katsura Tarō
Katerangan lian
Gumelar 23 Oktober 1849
Kyoto, Jepang
Pupus 24 Nopémber 1940 (yuswa 91)
Partéy pulitik Rikken Seiyūkai
Pagawéan Cabinet Minister

Pangeran Saionji Kinmochi (西園寺 公望 Saionji Kinmochi ?) (23 Oktober 184924 Nopémber 1940) nyaeta salah saurang pulitikus Jepang, nagarawan tur dua kali jadi Perdana Mentri Jepang. Gelarna lain nunjukkeun putra kaisar, tapi tingkat pangluhurna di Jepang; Saionji sarua jeung pangeran dina taun 1920. Sanggeus jadi genrō, anjeunna meunang gelar nagarawan dina taun 1920-an jeung 1930-an.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Conners, Leslie. The Emperor's Adviser: Saionji Kinmochi and Pre-War Japanese Politics. Routledge Kegan & Paul. ISBN 0-7099-3449-1
  • Hackett, Roger F. Yamagata Aritomo in the Rise of Modern Japan. Harvard University Press (1971).
  • Hadara, Kumao. The Saionji-Harada memoirs, 1931-1940: Complete translation into English. University Publications of America (1978). ASIN: B000724T6W
  • Oka Yoshitake, et al. Five Political Leaders of Modern Japan: Ito Hirobumi, Okuma Shigenobu, Hara Takashi, Inukai Tsuyoshi, and Saionji Kimmochi. University of Tokyo Press (1984). ISBN 0-86008-379-9

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Saméméhna
Katsura Tarō
Perdana Mentri Jepang
1906-1908
Sanggeusna
Katsura Tarō
Saméméhna
Katsura Tarō
Perdana Mentri Jepang
1911-1912
Sanggeusna
Katsura Tarō


Nulis.jpg