Saitama, Saitama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kota Saitama
さいたま市
Lokasi Kota Saitama
Kota Saitama aya di Saitama, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Kantō
Préfektur Saitama
Karakter fisik
Area 217,49 km² (84 sq mi)
Populasi (as of 1 Juli, 2006)
     Total 1.182.115
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lambang
Tangkal Zelkova serrata(Keyaki)
Kembang Primula(Sakura-sou)
Kantor Pamarentahan Kota Saitama
Walikota Sōichi Aikawa
Alamat 〒330-9588
Saitama-shi, Urawa-ku
Tokiwa, 6-4-4
Nomer telpon +81-48-829-1111
Ramatloka resmi: Kota Saitama

Kota Saitama (さいたま市 -shi?) nyaeta ibukota jeung panglobana populasi di Préféktur Saitama di Jepang, aya di beulah kidul-wetan préféktur. Kota ieu gabungan ti kota-kota Urawa, Ōmiya, Yono jeung Iwatsuki. Saitama salah sahiji kota metropolitan di Jepang. Kiwari aya dina Wewengkon Megapolitan Tokyo tur kurang leuwih 15 - 30 kilometer kalereun pusat Kota Tokyo, loba nu digawe di Tokyo.

Kota sobat[édit | sunting sumber]

Saitama ngabogaan genep kota sobat.

  1. ALIH Citakan:Country data Canada Nanaimo, British Columbia, Canada (1996)

Tempat nu narik[édit | sunting sumber]

Sumber[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Citakan:Saitama


Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg