Saptu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Saptu (basa Indonésia: Sabtu) nyaéta poé katujuh dina saminggu. Saptu asalna tina basa Ibrani sabbat nu hartina "manéhna eureun". Ngaran séjén keur Saptu nyaéta Saniscara tina basa Sangsakerta nu hartina planét Saturnus. Basa séjén keur Saptu aya dina basa Jawa, nyaéta tumpek. Di Bali mah tumpek téh keur poé Saptu Kliwon.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Nuvola apps clock.png