Sarikat béa cukai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sarikat pabéan di sakuliah dunya

Hiji sarikat béa cukai nyaéta hiji rupa blok dagang nu diwangun ti hiji aréa dagang bébas kalawan hiji béa cukai éksternal umum. Nagara nu makéna miboga kawijakan padagangan luar umum, tapi di sababaraha kasus digunakeun kuota nu béda. Kawijakan kompetisi umum ogé boga mangpaat pikeun nyegah kateuuntungan ti kompetisi.

Tujuan diwangunna hiji sarikat béa cukai biasana pikeun nambihan éfisiénsi ékonomi jeung ngawangun patalian budaya jeung pulitis nu leuwih deukeut di antara nagara-nagarana.

Sarikat béa cukai mangrupakeun fase katilu ti integrasi ékonomi.

Sarikat béa cukai diwangun langkung pakta padagangan.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Economic integration Citakan:Trade


ThreeCoins.svg