Sato Sunda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Maung Totol Sunda.jpg Owa Jawa.jpg
Surili.jpg Heulang Jawa.jpg

Sato Sunda minangka sebutan pikeun rupa-rupa sato anu bisa kapanggih di Tatar Sunda (Jawa Kulon, Banten & Jakarta). Diantara sato-sato ieu, aya anu ngan bisa dipanggihan di Tatar Sunda wungkul, upamana badak cula hiji (Rhinoceros sondaicus), surili (Presbytis sp.), jeung maung totol (Panthera pardus)[1].

Sawatara rupa sato lianna mangrupa ingon-ingon anu ilahar dipiara ku para patani, saperti embé, domba, sapi, kuda, jeung sajabana. Sato lianna bisa ogé mangrupa sato nu diingu di imah-imah, saperti ucing, anjing, jeung rupa-rupa manuk.

Rupa-rupa Sato Sunda[édit | sunting sumber]

Di handap ieu didaptarkeun rupa-rupa sato Sunda.

Mamalia (Mammalia)[édit | sunting sumber]

Lauk[édit | sunting sumber]

Reptil (Reptilia)[édit | sunting sumber]

Ampibi (Amphibia)[édit | sunting sumber]

Serangga (Insecta)[édit | sunting sumber]

Manuk (Aves)[édit | sunting sumber]


Arjuna Wayang.jpg