Satrap

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Satrap (basa Pérsia: ساتراپ) nyaéta gelar gubernur propinsi dina Kakaisaran Média jeung Kakaisaran Akéméniyah sarta sababaraha panerusna, saperti Kakaisaran Sassaniyah jeung kakaisran Hellenik.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]


Bacaaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • A. T. Olmstead, History of the Persian Empire, 1948.
  • Pauly-Wissowa (comprehensive encyclopaedia on Antiquity; in German).
  • Robert Dick Wilson. The Book of Daniel: A Discussion of the Historical Questions, 1917. Available on home.earthlink.net.
  • Rüdiger Schmitt, "Der Titel 'Satrap'", in Studies Palmer ed. Meid (1976), 373–390.
  •  Artikel ieu miboga téks ti hiji publikasi ayeuna domain umumEncyclopædia Britannica (11th). (1911). Cambridge University Press. .
  • Cormac McCarthy, All the Pretty Horses, 1992.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Citakan:Achaemenid Provinces Citakan:Types of administrative country subdivision


Society.png
Hourglass drawing.svg