Saudi Aramco

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Saudi Arabian Oil Company
Pausahaan Minyak Arab Saudi
Rupa Badan Usaha Piboga Nagara
Industri Migas
Ngadeg 1933
Markas Zhahran, Arab Saudi
Daérah layanan Sadunya
Jalmi penting Khalid A. Al-Falih[1]
(Présidén & CEO)
Ali An-Naimi[2]
(Mentri Perminyakan
jeung Sumber daya mineral)
Produk Minyak bumi, gas alam, jeung produk pétrokimia lianna
Pamasukan Green Arrow Up Darker.svg 210 milyar AS$ (2010)[3]
Nu mibanda Pamaréntah Arab Saudi
Pagawé 54.798 (2010)[4]
Ramatloka www.saudiaramco.com
Komplés markas gedé Saudi Aramco

Saudi Aramco (Basa Arab: أرامكو السعوديةʾArāmkū s-Suʿūdiyyah), nyaéta pausahaan minyak nasional Arab Saudi.[5][6] Markas gedéna aya di Zhahran, Arab Saudi.[7]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Our Leadership". saudiaramco.com. 
  2. "Page 16, Saudi Aramco - 75 years". 
  3. The World's Most Influential Companies
  4. Saudi Aramco Annual Review 2010
  5. (2009) The Report: Saudi Arabia 2009, 130, Oxford Business Group.
  6. "Our company. At a glance". Saudi Aramco. "The Saudi Arabian Oil Company (Saudi Aramco) is the state-owned oil company of the Kingdom of Saudi Arabia." 
  7. "Contact Us." Saudi Aramco. Ditampi 5 Nopémber 2009. "Headquarters: Dhahran, Saudi Arabia Address: Saudi Aramco P.O. Box 5000 Dhahran 31311 Saudi Arabia"

Pustaka[édit | sunting sumber]

  • Vitalis, Robert (2006). America's Kingdom: Mythmaking on the Saudi Oil Frontier, Stanford: Stanford University Press.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Petroleum industry