Sawawa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Octave-Chanute.jpg

Déwasa nyaéta mangsa jelema dina ahir balég (lain barudak atawa rumaja deui), geus asak dina alat réproduksi sarta asak dina pamikiran, sawangan, jsb.[1]

Fase Déwasa[édit | sunting sumber]

  • Mangsa mimiti déwasa (early adulthood) mangrupa période kamekaran anu dimimitian dina ahir umur welasan taun atawa mimiti umur 20 taunan sarta anu lekasan dina umur 30 taunan.[2] Ieu téh mangsa ngawangun kamandirian pribadi sarta ékonomi, mangsa kamekaran karir, mangsa milih pasangan, diajar hirup jeung hiji jalma sacara akrab, ngawangun kulawarga, sarta ngasuh barudak.[2] Mangsa ieu téh mangrupa mangsa jalma komitmen kana diri pribadina sorangan pikeun hiji pagawéan sarta ngalakukeun hiji hubungan intim jeung nu séjén (nikah).[3]
  • Mangsa pertengahan déwasa (middle adulthood) nyaéta période kamekaran anu dimimitian dina umur kira kira 35 nepi ka 45 taun sarta manteng nepi ka umur 60 taunan.[2] Jelema nu di umur 40an biasana nyicingan dina puncak karirna.[3] Ieu téh mangsa pikeun tanggung jawab pribadi sarta sosial kawas mantuan generasi saterusna jadi individu anu kompetén, sarta bisa kahontal dina urusan karirna.[2]
  • Mangsa déwasa ahir (late adulthood) nyaéta période perkembangan anu dimimitian dina umur 60 taunan atawa 70 taunan nepi ka maot.[2] Ieu téh mangsa nguranganana kakuatan sarta kaséhatan, nempo balik kahirupanana, pangsiun, sarta nyesuaikeun diri kalayan peran peran sosial anyar.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. (id) [1] (Dicutat tanggal 13 Oktober 2011)
  2. a b c d e f (id) [2] (Dicutat tanggal 13 Oktober 2011)
  3. a b (id) Atkinson, Rita L. dkk. Pengantar Psikologi Jilid Satu. 2010. Tangerang: Interksara. Kaca 202-203
Nulis.jpg