Sayur Sop Hayam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sayur Sop Hayam.

Sop nyaéta masakan berkuah tina kaldu anu dijieun ku cara dipasak bahanna, sarta biasana dibéré samara sarta bahan séjénna pikeun nambahan rasa.[1]

Resep Sayur Sop Hayam[édit | sunting sumber]

Bahan[édit | sunting sumber]

5 jangjang hayam, potong jadi 10 bagian (bagian jangjang sarta “pingping”) atawa ceker hayam
10 bakso, lauk, potong-potong
2 wortel, potong-potong
1 kentang, potong-potong 2 lembar kol héjo, potong-potong 2 batang daun bawang, potong-potong 1 batang saledri, bagéan daun sarta saeutik bagéan batangna, potong-potong 4 bawang bodas, geprak tuluy cincang garihal 1/2 bawang bombay, potong-potong 2 liter cai 1 sdt uyah 1 sdt lada bubuk 1/2 sdt kaldu hayam bubuk 2 sdm mantega.[1]

Cara nyieun[édit | sunting sumber]

  1. Panaskeun mantega dina panci, tumis bawang bodas sarta bawang bombay nepi ka seungit
  2. Asupkeun hayam, aduk rata tuluy tambahkeun cai
  3. Asakan nepi ka cai ngagolak sarta kaluar kaldu
  4. Asupkeun wortel, kentang sarta bakso lauk, masak kira-kira 5 menit tuluy asupkeun kol, daun bawang sarta saledri
  5. Asupkeun uyah, lada sarta kaldu hayam bubuk, aduk rata
  6. Asaan, tuluy angkat sarta sajikeun.[1]

Khasiatna[édit | sunting sumber]

Sajaba rasana anu ngeunah sarta haneutna anu nyieun beuteung merenah, sop ogé boga mangpaat séjén utamana dina usum hujan kieu, cuaca meded sarta hawa jadi tiis.[2] Pangngeunahna ngarasaan sop haneut , sanajan henteu lapar, lamun beuteung dieusi hiji hal anu henteu beurat teuing pasti moal nolak.[2] Sop haneut anu hérang atawa anu kentel, cocog dirasaan pas waktu cuaca anu tariis.[2] Prosés masakna praktis kitu ogé ngasaanna ogé henteu ribet.[1] Sarta rupa-rupa sop haneut éta nikmat sarta bisa jadi ‘ubar’ khasiat-khasiatnna, nyaéta :

  1. Ubar Flu
  2. Ubar Gangguan Pencernaan
  3. Ubar pikeun awak beugang. [1]



Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e (id)resep nyieun sup (diaksés tanggal 05 Nopember 2011)
  2. a b c (id)khasiat sup (diaksés tanggal 05 Nopember 2011)
Nulis.jpg