Scuderia Ferrari

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Michael Schumacher sareng Felipe Massa nyupiran mobil Ferrari di GP Perancis 2006.

Scuderia Ferrari mangrupakeun salah sahiji tim anu berlaga di ajang balap jet darat Formula 1. Tim ieu kawitna ti Italia, markasna di kota Maranello. Tim anu berlogo kuda jingkrak ieu mangrupakeun hiji-hijina tim anu berlaga di ajang balap F1 sejak musim 1950, ti mimiti Grand Prix Monako. Tim Ferrari mangrupakeun anak perusahaan ti grup raksasa Italia, FIAT, anu ngagaduhan oge klub sepakbola Juventus F.C., pabrik sapeda motor Ducati, sareng pabrik mobil Maserati.

Sampai ka kiwari, tim Ferrari atos ngoleksi 16 gelar juara dunia konstruktor, sareng 15 gelar juara dunia pembalap. Kamenangan balapan pertama Ferrari dicetak ku pembalap Jose Frolian Gonzalez di Grand Prix Inggris taun 1951. Pembalap paling terkenal ti tim Ferrari nyaeta Michael Schumacher, anu nyumbangkeun lima gelar jawara dunya ti taun 2000 sampai 2004. Salian ti Schumi, tim ieu oge pernah diperkuat sababaraha hiji legenda Formula 1 anu sanes, sapertos Alain Prost, Nigel Mansell, Niki Lauda, sareng Gilles Villeneuve. Bos tim Ferrari namina Luca di Montezemolo. Pembalap Ferrari ayeuna dieusian ku Felipe Massa sareng Kimi Raikkonen. Ti mimiti musim 2010, jawara dunya dua kali Fernando Alonso bakal ngagentoskeun posisi Kimi di tim Ferrari.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]