Sebaran-F

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistika, sebaran-F hartina sebaran probabilitas tina variabel acak dina bentuk

\frac{U_1/d_1}{U_2/d_2}

nu mana

Sebaran-F sering dipake salaku sebaran null dina tes statistik, husuna dina uji rasio likelihood, diharapkeun leuwih hade dina analisis varian; tempo uji-F.

Lamun d2 > 2, saterusna mean d2/(d2 − 2) jeung lamun d2 > 4 maka varian dirumuskeun ku


\frac{2d_2^2(d_1+d_2-2)}{d_1(d_2-2)^2(d_2-4)}.

Sebaran-F salawasna aya dina rentang nol nepi ka "takterhingga"; lamun d1 > 2, ngarupakeun unimodal mibanda mode


\frac{d_1-2}{d_1}\cdot\frac{d_2}{d_2+1}

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]