Seki, Gifu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Seki
関市
Lokasi Seki
Seki aya di Gifu, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Chūbu
Préfektur Gifu
Karakter fisik
Area 472,84 km² (182,6 sq mi)
Lokasi 35°30′N 136°55′E
Lambang
Tangkal Cryptomeria
Kembang Chrysanthemum
Manuk Common Kingfisher
Kantor Pamarentahan Seki
Alamat 〒501-3894
3-1 Wakakusa-dōri, Seki-shi, Gifu-ken
Nomer telpon 0575-22-3131
Ramatloka resmi: Kota Seki


Kota Seki (関市 Seki-shi?) nyaeta salah sahiji kota ayana di Gifu, Jepang.

Kota ieu diadegkeun dina tanggal 15 Oktober, 1950.

Dina tanggal 7 Pebruari, 2005, kota-kota administrasi Horado, Itadori, Kaminoho, Mugegawa jeung Mugi, bagean ti Distrik Mugi, dihijikeun jadi Kota Seki kiwari. Ku dihijikeun ieu, populasi ditaksir 94,911 tur kapadetanna 201 jiwa per km². Legana nyaeta 472.84 km².

Geografi[édit | sunting sumber]

Wates kota jeung Distrik[édit | sunting sumber]

Sajarah[édit | sunting sumber]

Lembaga atikan[édit | sunting sumber]

Universitas, Colleges[édit | sunting sumber]

  • Chubu Gakuin University
  • Chubu Gakuin College
  • Gifu University of Medical Science

SMA[édit | sunting sumber]

  • SMA Seki
  • SMA Sekiuchi

Patalimarga[édit | sunting sumber]

Kareta api[édit | sunting sumber]

  • Nagaragawa Railway

Jalan Tol[édit | sunting sumber]

  • Tokai-Hokuriku Expressway
  • Tokai-Kanjyo Expressway
  • National Route 156, 248, 418

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Nulis.jpg