Sekuen random

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Sekuen random ngarupakeun salah sahiji tipe proses stokastik. Singkatna, sekuen random nyaeta sekuen variabel random variable.

Sekuen random penting dina statistik. Unggal analisa statistik tina percobaan umumna dimimitian ku "anggap X1,...,Xn ngarupakeun variabel random ...". Cara panggampangna keur nyebutkeun kaayaan dimana urang bisa milih ukuran anyar ku nganggap sekuen takhingga{Xi} diberekeun, sarta lengkah saterusna dina eksperimen ku nempo N kahiji dina watesan sekuen. Oge, pernyataa teorema central limit (penting yen average jumlah observasi konvergen ka nilai mean) kaasup sekuen takhingga independent, identically distributed variabel random.

Tempo random number, randomness, pseudo-random number generator, Halton_Sequences