Seminar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
kagiatan seminar di Walanda

Seminar (ᮞᮨᮙᮤᮔᮁ )umumna mangrupa hiji wangun pangajaran akademis, boh di hiji universitas boh nu dibikeun ku hiji organisasi komérsial atawa profésional.[1] Kecap 'seminar' asalna tina kecap basa Latén "seminarium", anu hartina ‘’taneuh pikeu melak binih’’.[2][1]

présentasi dina kagiatan seminar

Hiji kagiatan seminar biasana mibanda fokus kana hiji topk nu husus jeung anu haladir bisa milu partisipasi kalawan aktif.[1] Seminar mindeng dilaksanakeun ngaliwatan hiji dialog jeung saurang moderator seminar, atawa ku cara nepikeun hiji présentasi hasil panalungtikan dina wangun anu leuwih formal.[1] Biasana para pamilon téh lain saurang nu anyar dina topik anu didiskusikeun.[1] Sistem seminar boga gagasan anu leuwih ngaraketkeun pamilon kana topik anu dipedar.[1] Dina sababarhaa seminar ogé sok dilakukeun kagiatan tanya-jawab jeung debat.[1] Seminar mibanda sifat anu leuwih informal dibandingkeun sistem kuliah di kelas dina hiji pangajaran akademis.[1]

Di sababaraha universitas Éropa, hiji seminar téh bisa ngandung harti kelas kuliah anu gedé, hususna nalika dibawakeun ku ahli anu kamashur.[1] Rohangan seminar anu nyumponan nyaéta hiji rohangan anu ngamungkinkeun interaksi aktif sakumna pamilon seminar.[3]


Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i (id)Amir, dkk. 2007.Apresiasi Bahasa dan Seni. Bandung: FPBS UPI. Kaca 78-79
  2. (en) Seminarium: Latin to English (diakses 18 Oktober 2011)
  3. (id)Pengertian Seminar Adalah (diakses tanggal 9 November 2011)


Nulis.jpg