Sendal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi


Sendal

Sendal mangrupa salah sahiji jinis sarampah, nya éta kabeh nu sok dipaké di dampal suku jelema jero leumpang.[1] Jinis séjénna ti sarampah nu sarupa fungsina jeung sendal téh nya éta tarumpah, teplék, selop, bakiak, jeung sapatu.[1]

Sandal nya éta mangrupa matras ti rumput-rumputan, bilah ti kulit, atawa potongan-potongan kai anu rata.[2] Bahan-bahan ieu diikatkan dina tapak suku ku tali kulit anu saterusna diikat kira-kira dina suku.[2] Di wewengkon-wewengkon pegunungan anu leuwih tiis, sandal-sandal ieu henteu méré panangtayungan anu cukup kana suku, jadi leuwih loba bahan ditambahkeun jeung sacara bertahap sandal dijieun pikeun modél dasar sapatu.[2]

Sendal jepit geus aya salila sahenteuna genep rébu taun.[3] Minangka titik perbandingan, sapatu primitif dipidangkeun dina lukisan batu anu asalna ti période (Batu Jaman) ahir Paleolitik kira-kira 15.000 taun katukang.[3] Aya penggambaran ti sandal jepit di mural Mesir kuna dina astana sarta kuil-kuil ti kira-kira 4.000 SM. [3]

Tumuwuhna sandal jepit geus jadi bagian ti sakabéh parobahan umum dina mode salila dua puluh taun pamungkas, alatan geus jadi leuwih antaré sakabéh pikeun acara sapopoé.[3] Casual Friday ngalonggarkeun dina naon anu dianggap pakéan kantor anu pas geus nyieun konsumén leuwih fleksibel ngeunaan pakéan kasual.[3] Kiwari, geus aya perhatian média nu jembar di Amérika Sarikat ngeunaan naha flip-flop atawa sendal mangrupa pakéan anu luyu pikeun dipaké ka White House pikeun papanggih présidén.[3] Dua puluh taun katukang mah sawala nu kasebut tadi moal kungsi dianggap.[3]

Busana geus jadi pendorong pasar konci pikeun alas suku, kaasup sendal.[3] Salila sawatara warsih pamungkas, alas suku geus jadi fashion item utama - lain ngan saukur jadi produk pelengkap pikeun pakéan.[3] Kelir, pola, lawon sarta gaya geus jadi laér leuwih wani sarta gaya parobahan leuwih mindeng.[3]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Buku Utama
  2. a b c (id) Leokum, Arkady(1997) Aku Ingin Tahu Jilid 1 Jakarta:Quality Press
  3. a b c d e f g h i j Sejarah Sendal (di aksés ping 12 Nopémber 2011)
Nulis.jpg