Sendal jepit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sendal jepit

Sendal jepit atawa sendal Jepang nya éta sendal anu miboga warnna rupa-rupa bahana tina karét atawa karét sintetis.[1] Tali sendal bentukna jiga aksara "v" anu nyambungkeun bagian hareup jeung bagian tukang sendal.[1] Bagéan handap sendal umumna rata, sedengkeun bagéan luhur euweuh panutupna.[1] Sendal jepit dipakéna dina poros bagéan hareupeun tali sendal di antara jempol jeung curuk, nepi ka teu leupas nalika dipaké.[1] Salain dipaké di jero rohangan atawa jamban, sendal jepit dipaké di luar imah tapi lain acara resmi, jeung kagiatan nyantai saperti di pantai, kolam renang jrrd.[1] Sendal jepit osok disebut ogé sendal swallow.[1] Ngaran swallow asalna tina mérek sendal jepit.[1] Havaianas nya éta mérek sendal jepit eksklusif ti Brazil, anu mimiti dijieuna dina taun 1962 anu produksina mirip zori, tapi dijieuna tina karét.[1]

Sajarah Sendal Jepit[édit | sunting sumber]

Mimitina ayana sendal jepit téh di daérah Cina Utara.[2] Kapanggihna sendal jepit tu kahaja alatan basa éta téh kaisar keur moro maung ka leuweung. [2] Sendal jepit geus dipikawanoh ti jaman Mesir Kuno.[1] Di jaman kuno, urang India, Assyria, Romawi, Yunani, jeung Jepang osok maké sendal.[1] Sendal jepit di Amérika Serikat disebut flip-flops, thongs, atawa beach sandal.[1] Sanggeus Perang Dunia II, prajurit Amérika Serikat balik ka AS mawa oléh-oléh sendal tina ban urut.[1]

Ngaran sendal jepit disababaraha nagara[1][édit | sunting sumber]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

  1. Sendal

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf Sejarah Sandal Jepit (Dicutat tanggal 11 November 2011)
  2. a b Sejarah Sandal Jepit (Dicutat tanggal 7 Oktober 2011)