Sepré

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sepré

Sepré nya éta kaén anu nutupan kasur.[1] Sepré mimitina dijieun tina bahan anu kasar jeung sakapeung mah osok tina kaén meungang nenun.[1] Sepré dipaké pikeun ngeunaheun dina saré teu mérang jeung jauh tina kebul anu cicing dina kasur.[1] Aya sawatara bahan kaén anu dipaké pikeun nyieun sepré diantarana katun, linen, satin, sutra, rayon, serat bambu, tur campuran polyester jeung katun.[1] Material anyar saperti kaén polipropilene mangrupa sepré anu sakali paké lantaran sepré ieu murah, biasana dipaké di tempat-tempat pengungsian bencana.[1] Ilaharna sepré aya dua jinis nya éta sepré rata jeung sepré karét.[1] Sepré rata mangrupa kaén rata biasa, sedengkeun sepré karét sepré anu aya karétan diunggal sisi sepré pikeun nyangreudkeun kana kasur sangkan teu coplok. [1]

Sajarah sepré[édit | sunting sumber]

Jaman baheula, sepré saukur tilam pikeun kasur sangkan teu ka kotoran anu dijieuna tina lembaran persegi anu basajan tina flanel polos.[1] Kamekaran jaman mangaruhan kana bentukjeung modél sepré, pungsina ogé barobah lain ngan saukur nutupan tempat saré tapi geus jadi gaya hirup di kalangan -kalangan nu beunghar.[1] Jalma beunghar milih sepré tina kaén tenun, jeung kaén katun Mesir alatan leuwih eksotis, kitu ogé sepré anu dijieun tina sutra atawa satin.[1] Saluyu jeung kamekaran jaman, kaén pikeun sepré jadi loba rupana tina segi bahan, warna jeung motif.[1]

Cara miara sepré[édit | sunting sumber]

Seuseuh seprémaké cai tiis atawa haneut.[2] Lamun maké mesin cuci paké panagaturan putaran normal atawa sedeng.[2] Singkahan nyeuseuh sepré maké pemutih. [2] Ulah ngeueuman sepré maké deterjén lila teuing, alusna mah ulah dikeueuman.[2] Sepré ulah disikat jeung ulah diperes tarik teuing.[2] sepré ulah dipoé kapanasan teuing, moékeunana kudu dibalikeun.[2] Setrika sepré kalayan suhu anu sedeng ulah panas teuing. [2]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Sekilas Info Tentang Sprei (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d e f g Merawat Sprei(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)