Server

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Server nyaeta sistem komputer nu nyadiakeun layanan dina jero jaringan komputer. Server dirojong ku prosesor nu sipatna scalable jeung RAM nu gede, tur dilengkapan ku sistem operasi husus nu disebut sistem operasi jaringan. Server oge ngajalankeun parangkat administratif nu ngontrol akses kana jaringan jeung sumber daya nu aya di jerona, saperti koropak atawa panyitak, jeung mere akses ka stasiun gawe anggota jaringan.

Server loba jinisna saperti server FTP, PHP, ASP, DNS, jeung sajabana.