Shi (kana)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiragana し.
Katakana シ.
kana - gojūon
()
()

, dina hiragana, atawa dina katakana, atawa shi dina Romaji dumasar kana aturan romanisasi Hepburn (IPA: /ɕi/), nyaeta salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora.

Karakter ieu bisa dikombinasikeun make dakuten, jadi じ dina hiragana, ジ dina katakana, jeung ji dina Romaji; cara ngejana cari /ʤi/ atawa /ʒi/. Ieu rada ngabingungkeun sabab ampir sarua jeung gabungan karakter tambahan dina bentuk dakuten.

Runtuyan cara nulis し
Runtuyan cara nulis シ