Shinkansen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur the record label, tempo Shinkansen Records.
Shinkansen Seri E5

Shinkansen (新幹線?) nyaeta jaringan kareta kacepatan tinggi di Jepang nu dioperasikeun ku opat parusahaan Grup Karetaapi Jepang. Mimitina nyaeta Tōkaidō Shinkansen dibuka dina taun 1964 lumpatna 210 km/jam (130 mph), jariannga (2,388 km atawa 1,483 miles) dilegaan di kota-kota utama Jepang di Pulo Honshū jeung Kyūshū nu lumpatna leuwih ti 300 km/jam (188 mph), dina kaayan taya lini jeung angin topan. Uji lumpat geus nepi ka 443 km/jam (275 mph) keur kareta konvesional dina taun 1996, sarta nepi ka rekor dunya of 581 km/jam (361 mph) keur kareta magnet maglev, dina taun 2003.

Runtuyan jalur Shinkansen[édit | sunting sumber]

Peta jaringan Shinkansen.
Warna hejo: Dioperasikeun ku JR East
Warna koneng: Dioperasikeun ku JR Central
Warna biru: Dioperasikeun ku JR West
Warna beureum: Dioperasikeun ku JR Kyūshū

Jalur utama Shinkansen nyaeta:

Mini-Shinkansen

Runtuyan model kareta Shinkansen[édit | sunting sumber]

Kareta bisa disusun nepi ka 16 gerbong. Unggal gerbong panjangna 25 m (82 ft), kareta pangpanjangna 400 m (1/4 mile) ti hareup nepi ka tukang. Panjangna stasion oge kudu bisa nampung ieu kareta. Kareta maglev Japan dianggapShinkansen.

Seri Shinkansen
Mount Fuji jeung Shinkansen tur tangkal Sakura
Mt. Ibuki jeung Seri 300
Kareta Shinkansen 700T dina uji coba di Taiwan High Speed Rail bulann Juni 2006.
N700: Model panganyarna


Nulis.jpg



Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]