Si Kaléci Biru

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Marcapada katempo ku awak Apollo 17 nu ngumbara ka Bulan, némbongkeun Laut Méditerania nepi ka simbut és kutub kidul Antartika. Garis basisir Afrika katémbong atra, Tatar Arab bisa katempo luhureunana rada ngétan. Pulo gedé katuhueunana taya lian ti Madagaskar, sedengkeun daratan buana Asia aya di luhureun Tatar Arab.

Si Kaléci Biru (The Blue Marble) nyaéta hiji potograf Marcapada nu dijieun 7 Désémber 1972 ku awak wahana antariksa Apollo 17 ti kaanggangan 29000 km[1]. Salajengna, ieu ngaran dilarapkeun ku NASA pikeun kumpulan data gambar nu ngawengku sakujur jagat dina résolusi anu hadé.

Potograf[édit | sunting sumber]

Ieu poto bisa jadi salah sahiji anu panglobana dipaké/sumebar[2]. Marcapada katémbong caang/cékas kusabab nu moto nonggongan Panonpoé. Pikeun para astronot, Jagat téh kaciri siga kaléci kaca (ku kituna dibéré ngaran).

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Apollo 17 30th Anniversary: Antarctica Zoom-out". Scientific Visualization Studio. NASA. 21 Nopémber 2002. Diakses pada 4 Séptémber 2007. 
  2. Kesalahan pengutipan: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama NASAmarble

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

  • Sajarah medalna gambar Kaléci Biru NASA

Potograf 1972[édit | sunting sumber]

Gambar komposit NASA abad ka-21[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg