Silinder (élmu ukur)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hiji silinder

Dina élmu ukur, silinder (basa Indonesia: tabung atawa silinder) nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu dijieun ku dua bunderan idéntik anu sajajar sarta hiji pasagi burung anu ngalingkung sisi-sisi dua bunderan kasebut.

Tina dua bunderan, anu hiji disebut dadampar sedengkeunn nu hiji deui disebut tutup silinder sarta pasagi burung anu nyimbutan ieu bangun disebut simbut silinder.

Rumus silinder[édit | sunting sumber]

Lega beungeut[édit | sunting sumber]

L = 2\cdot Lega bunderan + Lega simbut

    = 2\cdot \pi r^2 + 2 \pi r \cdot h,

Eusi (volume)[édit | sunting sumber]

V = \pi r^2 \cdot h