Sisi Bajo Nuévo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sisi Bajo Nuévo
Pulo nu dipaséakeun
Ngaran lian: Kapuloan Petrel
Bajo Nuevo.png
Gambar NASA kana Bajo Nuévo.
Géografi
Lua error in Modul:Location_map at line 301: No value was provided for longitude.
Lokasi Laut Karibia
Koordinat 15°53′N 78°38′W / 15.883°N 78.633°W / 15.883; -78.633
Panjang 26 km (16 mi)
Lébar 9 km (5.6 mi)
Titik pangluhurna tanpa ngaran
2 metres (6.6 ft)
Diurus ku
Kolombia
Departemén San Andrés jeung Providencia
Diklaim ku
Jamaika
Nikaragua
Amérika Sarikat
Téritori teu diakuan, teu kagabung
Démografi
Populasi 0

Sisi Bajo Nuévo, ogé kawanoh salaku Kapuloan Petrel (Basa Inggris: Bajo Nuevo Bank, Petrel Islands; basa Spanyol: Bajo Nuevo, Islas Petrel), nyaéta hiji karang nu teu didumukan kalawan sabaabraja islét, ditutupan ku jukut, aya di Laut Karibia beulah kulon di 15°53′N 78°38′W / 15.883°N 78.633°W / 15.883; -78.633Koordinat: 15°53′N 78°38′W / 15.883°N 78.633°W / 15.883; -78.633, kalawan hiji munara suar di Kéi Low di 15°51′N 78°38′W / 15.850°N 78.633°W / 15.850; -78.633. Sanajan sisi ieu ayeuna dikawasaan ku Kolombia,[1] sisi ieu jadi subjék papaséaan wewengkon antawis Jamaika, Nikaragua, jeung Amérika Sarikat.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Lewis, M. (20 April 2011). "When Is an Island Not An Island? Caribbean Maritime Disputes". Radio Netherlands International. Diakses pada 11 Méi 2011. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Gnome-globe.svg